Podruhé po necelých třech týdnech se volejbalistky Šternberka postavily na domácí palubovce v dalším sokolském derby svým rivalkám z Frýdku-Místku. Na konci ledna v posledním kole základní části extraligy Hanačky podlehly svému soupeři 1:3, nyní ve druhém pokračování nadstavby nejvyšší domácí soutěže se situace dokonale obrátila a vítězství ve čtyřech setech slavil domácí tým. Mladičký kádr Šternberanek tak okusil radost z extraligové výhry po dlouhých patnácti zápasech.
Domácí družstvo v úvodu střetnutí dvou sousedů v tabulce a sokolských rivalů nijak nepřipomínalo outsidera deptaného nekonečnou sérií výsledkových nezdarů a do svého protivníka se okamžitě zakouslo především díky kvalitnímu servisu a bodovým blokům, k nimž se postupně přidával i útok. Výsledkem byla vcelku jasná výhra 25:18. Ve druhém dějství se však situace otočila, zpočátku to ještě nevypadalo na šternberský kolaps, ale od stavu 12:16 přestala domácí děvčata klást odpor a výsledkem byl nepříjemný debakl 13:25. Znovu se však ukázala bojovnost dravého mládí a Šternberanky hnané jako vždy výborným publikem dokázaly vyválčit další dvě sady shodným poměrem 25:22. Z vítězství se tak radovaly poprvé od 17. října loňského roku, kdy doma vyprovodily ve třech setech SG Brno.
„Bylo to vyrovnané, ale i takové nepěkné utkání se spoustou nevynucených chyb. Bohužel se na něm podepsali i rozhodčí. Ne že bych si stěžoval, ale ovlivnili tu hru hodně, hlavně ve třetím setu, kdy jsme byli ve vedení asi o tři body a měly tam být dva balony vyloženě pro nás a oni to pískli naopak. Tam se to zkrátka zlomilo. Domácí bojovali, nám se pak nedařilo v obraně a nesložili jsme míče,“ hodnotil duel trenér Frýdku-Místku Leopold Tůma.
„Především jsem rád, že se nám podařilo přerušit černou sérii patnácti ligových porážek za sebou. Myslím si, že jsme odehráli nejlepší utkání v průběhu letošní sezony, to zejména v obraně, útoku a v poli. Všechny hráčky, které do utkání zasáhly, si odvedly svoje a mají podíl na tomto vítězství, a to včetně střídačky, která celý tým neúnavně povzbuzovala,“ neskrýval radost domácí kouč Martin Hroch.
V nadstavbových bojích budou šternberské volejbalistky pokračovat opět ve čtvrtek – 25. února od 18 hodin je čeká duel na palubovce brněnského Králova Pole.

TJ Sokol Šternberk – TJ Sokol NIBE Frýdek-Místek 3:1 (18, -13, 22, 22)
Rozhodčí: Duda, Kavala
Čas: 104 minut
Diváků: 150
Sestava Šternberka:
Š. Šenková, M. Šenková, Němčíková, Borovcová, Janečková, Jurčíková
Libera: Matoušková, Přibylová
Střídaly: Zatloukalová, Kratochvílová, Maturová
Sestava Frýdku-Místku:
Uhrová, Štrbová, K. Vašinová, Pavelková, Holišová, Mitregaová
Libero: Radivojevičová
Střídaly: Závodná, Bulinová

This Post Has One Comment

  1. Mirek

    Pěkný zápas. Divím se že tak zkušený trenér jakým trenér Frýdku je svaluje vinu na rozhodčí. Ano dělali chyby, ale na obou stranách. Frýdek totiž neprohrál kvůli chybám rozhodčích, ale proto že Šternberk byl tentokrát lepší. V útoku dominovala Borovcová, výrazně se zlepšily naše blokařky. Jsem rád že holky udělali radost sobě, ale především svému trenérovi.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>