Po ligových zápasech proti Olomouci a Prostějovu a poháru s brněnským Královým Polem narazily volejbalistky Sokola Šternberk v 11. extraligovém kole na čtvrtého semifinalistu loňského ročníku nejvyšší soutěže. V domácím utkání s Ostravou tahaly po většinu času za kratší konec a nakonec favoritovi podlehly 0:3.
Šternberk nasadil proti Ostravě jako libero asistentku trenéra Markétu Janečkovou a chtěl překvapit favorizované hosty i hrou a bodovými zisky. To se mu sice v samotném úvodu duelu zlehka podařilo (2:0, 3:1), jenže poté Ostrava otočila na 3:6. Sokol sice ještě snížil na 6:7, následovala však šňůra servisů nejlepší hráčky na hřišti Kojdové a od stavu 6:15 už se sada pouze dohrávala.
Druhé dějství přineslo ještě horší demolici domácích ambicí. Hostující celek rychle vedl 4:1, a když od stavu 3:5 znovu podávající Kojdová zavelela na 3:19, bylo pouze otázkou, kolik bodů dokáže Šternberk uhrát. Ostrava v tu chvíli vyměnila půlku sestavy a možná i díky tomu skončil set ještě milosrdným výsledkem 11:25.
V úvodu třetí části ještě Sokolkám svitla naděje na zdramatizování utkání. Domácí volejbalistky vyhrávaly především díky razantním útokům střídající Kotlabové 5:1, pak ještě naposledy 6:5, ale to už rovněž náhradnice Čuboňová na druhé straně pohnula při svém podání stavem na 6:12. Naposledy to bylo pro Šternberk hratelné za stavu 12:15, ale Ostravanky opět odskočily na 12:19 a náskok už i přes drobná zaváhání v závěru bezpečně udržely.
„Soupeře jsme brutálně zatlačili ve všech činnostech a dostali jej do nesnází. Utkání bylo one woman show Heleny Kojdové nejen na podání, ale ve všech činnostech, v přístupu a řešení situací. Jsem rád, že naše mladé hráčky to vidí a mohou se od ní učit,“ chválil českou reprezentantku, která se vrací do velkého volejbalu po zranění, trenér vítězného celku Zdeněk Pommer.
„Na závěr roku jsme doma chtěly předvést dobrý výkon, ale moc se nám to nepodařilo,“ uznal domácí kouč Martin Hroch. „Dělali jsme hodně chyb na přihrávce, v níž byla nejlepší Markéta Janečková, která přitom prakticky netrénuje. Je vidět, že je to hlavně věcí koncentrace. Se špičkovým soupeřem typu Ostravy s řadou reprezentantek v kádru se nedá útočit naivně doprostřed bloku, musí se to dělat s rizikem a stoprocentní koncentrací. Našemu týmu by pomohlo dát si občas krvavý tatarák,“ dodal s nadsázkou Hroch.
S letošním ligovým programem se Šternberanky rozloučí v úterý 19. prosince od 18 hodin na palubovce brněnského Králova Pole, s nímž nedávno vypadly ve čtvrtfinále Českého poháru.

TJ Sokol Šternberk – TJ Ostrava 0:3 (-16, -11, -21)
Rozhodčí: Slezák, Dmejchal
Čas: 72 minut
Diváků: 130
Šternberk: Hanousková, Hudylivová, Šenková, Polášková, Dudová, Karpushynová, libera Vrabcová, Janečková. Střídaly: Nováková, Kotlabová, Ambrožová.
Ostrava: Valková, Makauskaiteová, Zemanová, Diatková, Kojdová, Nachmilnerová, libero Chevalierová. Střídaly: Faltínová, Čuboňová, Žolnerčíková.

DSC01402 DSC01398 DSC01393 DSC01388 DSC01383

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>